Seri Dewi Malam

…mistreated.misplaced.misunderstood…

Love is Blind…

image

Love is Blind

Ini ada satu petua untuk kaum lelaki laa.. I don’t know if it works for other women but it certainly works for me. Kalau u all nak cari back-up girlfriend ke, kekasih gelap ke ataupun calon bini kedua ketiga dan seterusnya, carikla yg jauh lebih huduh dari yg sedia ada. Why? Sebab yg huduh ni selalunya low maintenance dan mudah dijual beli. Tapi sebab yg utama ialah kalau u olz kantoi, yg sedia ada tu takde la marah sangat kan? Kan?

Betapa tak logiknyalah ideologi ini. Orang selalu akan tanya, girlfriend baru dia lagi lawa ke, apa kehebatan bini baru berbanding bini lama?  Kalau bini lama putih, bini baru itam, tak ke pelik mata memandang? Teringat kat uncle mail… First wife kurus dan putih melepak tapi second wife bulat dan gelap. Rasanye sedikit sebanyak pasti second wife die terseksa dengan mata mata yg memandang terutamanya mata pompuan yg memandang. Patutla 2nd wife dia tak keluar keluar, menyorok je kat rumah… Hurmmm..

Yang sebenarnya, cantik itu sangat tinggi impact nye pada pompuan. Apa yg pompuan tak tahu, lelaki tak memandang pada kecantikan semata-mata. Betul? Lelaki memandang entire package. Kalau muka cantik, suara cam itik serati… Bersedialah utk menjadi tone-deaf. We were talking about this masa ngumpat ila… Me, Ja n Cikgu Man. Cikgu Man kata, lelaki mementingkan relationship, jadik syarat wajib ialah yg boleh dijadikan teman jalan jalan makan makan, yg boleh jadik tempat mengadu, yg boleh jadik tempat bermanja dan belai-belai… Yang  Optional pulak atau orang kata Bonus la bila dia dapat yang boleh dibanggakan (bila lelaki lain tengok dia terangkat sebab girlfriend comel), dapat extra “ruang” bermanja dan yang memandang dia umpama superhero… Err superhero? Biar betul? Kalau gitu, watak superhero yg paling sesuai untuk encik boyfriend ialah… Ironman…? Amacam sayang? Suka? :p

May 3, 2012 - Posted by | Uncategorized

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: