Seri Dewi Malam

…mistreated.misplaced.misunderstood…

Hint

image

Boss…  Kau dah nampak aku ada hati nak carik keje lain tu, kau pepandaila nak bagi naik gaji ke, bonus ke, laptop baru ke, kete baru ke.. Eh chop! Kete baru gundik dia je boleh dapat. Aku ni level level laptop jek.

Hari tu mmg aku buat muke seposenn je ngadu laptop yg dia belikan tu berattt tak larat aku nak angkat. Tapi dia marah aku balik, “u yg nak Alienware kan???  I dah bagi option lain u yg nangis nak Alienware gak, now komplen pulak… Gatal…. ”

Erk, terpakselah aku diam kan?  kang aku jawab kang dia kate aku lawan tokey pulak. Nengok aku dah kuar moncong, dia bagi jugakkkkla tapi dengan syarat, aku kene let go Alienware tu, bagi staff lain pakai. Siap bg syarahan kat aku, staf lain dpt laptop seken hennn jekkk, aku bukan saja manjang laptop baru malah nak gi opis pun malas. Aku argue balik la, eh dah bagi mana boleh mintak balik, lagi pulak sebelum ni aku dah korbankan laptop + mouse serba pink serta hp mini utk kekasih golapnye…  Takkan Alienware aku dia nak mintak balik. Dia tanya aku balik, aku nak buat apa laptop banyak banyak? Macbook tgn kiri, Alienware tgn kanan, dah tu Elitebook baru nak kepit celah kangkang??

Kedekut punya boss…  Aku tetap takkan bagi Alienwareku kepadamu. Biarlah kepit celah kangkang sekalipun, exercise namanya! Hampeh…  Terpaksela aku pura2 nak carik keje lain kan? Sebab dia xnak belikan aku Elitebook kan…  Eleh, takat bodek camtu jiran sebelah umah aku boleh buat…. Adalah alasan aku taknak gi opis…  Kui kui kui…

April 5, 2012 - Posted by | Uncategorized

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d bloggers like this: